De beuk erin of de beuk eruit in Willemstad?

De Anne Frankboom is niet de enige bijzondere boom in Nederland. Dit verhaal is van Pauline Joosten. Zij vecht voor het onderhoud van bomen in het centrum van Willemstad. Al 12 jaar wordt er door een enthousiaste groep vrijwilligers uit de hele bevolking een kerstmarkt georganiseerd in het pittoreske Arsenaal aan de oude haven. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de koepelkerk. Dit jaar gaan ze aan de slag met het motto: Â?De beuk er in of er uitÂ?.

Rondom het kerkhof staan bomen van enkele eeuwen oud, het zijn rode beuken en treuressen. Maar ook bomen hebben onderhoud nodig. Wij hebben de Bomenwacht Nederland gevraagd onderzoek te doen naar de toestand van de bomen en vast te stellen wat er moet gebeuren aan deze historische, beeldbepalende natuurmonumenten. Uit het onderzoek blijkt dat voor één monumentale boom een specialistische aanpak nodig is. Het betreft hier een majestueuze rode beuk in het centrum van ons historische vestingstadje. Met onze kerstmarkt en onze vele vrijwilligers kunnen we het benodigde bedrag niet volledig bij elkaar krijgen. Dus we zijn hard op zoek naar andere oplossingen! Het kerkhof ligt centraal in ons vestingstadje. Neemt met zijn monumentale bomen een belangrijke plaats in de gemeenschap. Het is vaak de plaats waar je vader, je moeder of je kind begraven is en een rustpunt en plek van bezinning voor de inwoners van Willemstad. Een breed gedragen symbool van leven en dood.

Kent u ook een bijzondere of mooie boom met een geschiedenis, stuur uw verhaal met een foto van de boom naar Uw Nieuws en verdien een plekje op onze website.

Lees ook het bijzondere verhaal van een bijzondere boom in Leiden en de 600 jaar oude lindeboom uit Ter Apel

Het laatste nieuws