Brandstichter opgepakt

Een 25-jarige man uit Emmen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van brandstichting. De man zorgde eerder op de avond ook al voor de nodige problemen op de Boslaan.

De politie kwam allereest af op een melding dat er een verwarde man zichzelf met een mes had verwond. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen waar hij aan snijwonden in zijn arm gehecht moest worden. Na zijn behandeling mocht de man weer naar huis.

Rond middernacht kwam de tweede melding dat de man door het lint ging in zijn woning. Hij wachtte de politie met een groot mes op en wilde zich van het leven beroven. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Van de GGD-arts mocht de man, nadat hij zijn medicijnen had gekregen, wederom naar huis.

Enkele uren later kwam er een melding van een brand. Het bleek te gaan om de kamer van de verwarde man. Deze liep met ontbloot bovenlijf op straat en ging door het lint. De man werd aangehouden wegens brandstichting.

De brandweer kon de uitslaande brand blussen. In totaal moesten 11 omwonenden hun woning verlaten, maar konden na de brand weer terug naar hun huis.

Het laatste nieuws