Botsingen door gladheid

Vermoedelijk door ijzelvorming, heeft het verkeer in Flevoland zondagochtend te kampen gehad met overlast en hinder op de weg. Volgens de politie vond voor zover bekend in de Noordoostpolder een aantal aanrijdingen plaats, waarbij er alleen sprake was van materiële schade.

Tussen Urk en Emmeloord op de A6, waar nog niet was gestrooid, vond rond half zes de eerste aanrijding plaats. Een 28-jarige man uit Leeuwarden wilde een man van 24 jaar uit Heerenveen inhalen. Toen hij op de linkerrijstrook reed, raakte hij in een slip en botste tegen de vangrail. De Heerenvener moest daardoor uitwijken, kon vervolgens zijn auto ook niet onder controle houden en raakte ook de vangrail. Er vielen geen gewonden, wel moesten de twee auto’s worden afgesleept.

Nog geen half uur later, raakte iets verderop een vrouw uit Groningen van 22 jaar in een slip. Ook dit kwam door de gladheid. Zij botste tegen de vangrail, waardoor haar wagen total loss raakte. De vrouw raakte niet gewond.

In Rutten op de Gemaalweg maakte een 45-jarige Urker een glijpartij met zijn auto. In de bocht raakte hij in de slip en belandde uiteindelijk in de sloot. Zijn wagen vloog over de kop, maar de man raakte niet gewond. De politie heeft vervolgens actie ondernomen, om daar extra te laten strooien.

Foto: archief Hart van Nederland

Het laatste nieuws