Bijzondere boom in Leiden

De Anne Frankboom is niet de enige bijzondere boom in Nederland. Dat merken we aan de vele reacties die op onze redactie binnen komen. Het onderstaande ontroerende verhaal is van Gerard Kind.

In een Leidse binnentuin, omringd door 17e eeuwse huizen, staat een een enorme rode beuk, schitterend, eeuwenoud. In 2000 kocht ik met de vrouw van wie ik hield een oud huis, dat via een voor het publiek afgesloten steegje toegang gaf tot deze tuin. Een week na de koop bleek zij ongeneeslijke kanker te hebben. We besloten direct te trouwen en het huis werd in no time voor bewoning gereed gemaakt. We hebben twee en een half jaar in dat huis gewoond tot ze stierf. Die boom is voor haar een bron geweest van kracht en troost in de tijd van haar ziekte. Ze heeft daarover prachtig en ontroerend geschreven in het boek dat we samen hebben gemaakt: Tot hier zijn wij gekomen door Gerard Kind en Wiepke van Coevorden. Er zijn beelden van die boom,ooit gemaakt in het tv programma ‘Je lijf, je leven. over Leven met pijn’. Na haar dood heb ik een klein deel van haar as aan de wortels van deze boom uitgestrooid, zodat ze ook een beetje in hem is opgegaan. Niemand weet dat.
Ik ben inmiddels verhuisd, kan niet meer in de tuin komen waar deze boom staat. Dat hoeft ook niet echt. Ik heb gelukkig een nieuwe liefde gevonden en een nieuw geluk. Maar ik denk vaak aan deze boom en ik vermoed dat het een van de meest bijzondere bomen in Nederland is, waarover ook heel bijzonder is geschreven.
De boom staat in de tuin van reisbureau Djoser, aan de Breestraat in Leiden.

Kent u ook een bijzondere of mooie boom met een verhaal, stuur uw verhaal met een foto van de boom naar Uw Nieuws en verdien een plekje op onze website.

Lees ook het bijzondere verhaal van een 600 jaar oude lindeboom in Ter Apel en de beuk in Willemstad

Het laatste nieuws