70 km per uur te langzaam

Niet te hard, maar juist veel te langzaam reed een 53-jarige vrouw op de snelweg. Met een slakkengangetje van 30 km per uur reed ze over de A16.

De politie wilde haar laten stoppen maar de vrouw sloeg hier geen acht op. Een stopteken, handgebaren, claxonneren maakte allemaal geen indruk. Pas toen de blauwe optische signalen van de politiebus aangingen, volgde zij naar de vluchtstrook.

De Franse dame bleek na een blaastest niet gedronken te hebben. Op de vraag waarom ze zo langzaam reed, antwoordde ze dat ze rustig moest rijden omdat het druk was op de weg en het anders gevaarlijk zou zijn. De agenten drukten haar op het hart de normale snelheid van 100 km per uur aan te houden op de snelweg en lieten haar, haar weg vervolgen.

Maar de rijstijl van de vrouw veranderde niet. Ze voegde met 30 km uur in, slingerde over de weg en bleef wederom een â??maximumsnelheidâ? van 30/40 km per uur aanhouden. De politie haalde haar weer van de weg en hield haar aan vanwege het gevaar dat zij veroorzaakte. Diverse weggebruikers hadden al voor haar uit moeten wijken om een aanrijding te voorkomen.

Op het politiebureau kreeg ze na overleg met de officier van justitie een boete van 130 euro maar aangezien de vrouw die niet kon betalen, werd ze heengezonden met een dagvaarding.

Het laatste nieuws