Petitie om dood Anne Faber

Iemand die zegt moeder van drie dochters te zijn, is een petitie begonnen na de dood van Anne Faber. Ze eist met de petitie een onderzoek naar het “falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.”. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige vrouw, van wie het lichaam donderdag in Zeewolde werd gevonden.

“Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring”, schrijft de vrouw. Overigens is nog niet duidelijk wie deze vrouw precies is.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur was de petitie al door meer dan 180.000 mensen getekend. De handtekeningen zullen worden overhandigd aan onder andere het ministerie van Veiligheid en Justititie, de kliniek waar P. verbleef en aan premier Mark Rutte.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd al gevraagd onderzoek te doen naar de kliniek Altrecht Aventurijn, onder meer naar aanleiding van vragen van de familie Faber. Die wil weten waarom Michael P. vrij rondliep. P. zat in de laatste fase van zijn straf voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes in 2010 en bereidde zich voor op een terugkeer in de samenleving.

ANP

Het laatste nieuws